Pages

Ads 468x60px

24 Aralık 2012 Pazartesi

Çelikhan İlçesi 5


ÇELİKHAN İLÇE İKLİM
Çelikhan ilçesinde kara iklimi hüküm sürmektedir. Kışları soğuk ve yağışlı, yazları kurak ve sıcak geçmektedir. Kış aylarında yağışlar yoğun olarak kar şeklinde olmaktadır.

ÇELİKHAN SOSYAL YAPI
Çelikhan İlçe Merkezinde ve bağlı köylerinde, insanlar geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadırlar. Ancak tarıma elverişli alanların sınırlı olması ve mera ve yaylaklarının oldukça az olması, yapılan tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilemektedir.
Tarım ve hayvancılık dışında, İlçe Merkezi ile Pınarbaşı Kasabasında halkın az bir bölümü de serbest meslek sahibi ve esnaf olarak çalışmaktadır. Bazı köylerimizde ise yörenin kendi özelliklerini taşıyan ve adına “Yan Halısı “ denilen bir çeşit halı adi tezgâhlarda dokunmakta, yine aynı tezgâhlarda halı seccadeler ile halı yastıklarda dokunmaktadır.

Çelikhan ilçesinde halkın dinlenme ve eğlenme ihtiyacına cevap verebilecek herhangi bir sosyal tesisin olmayışı bir eksiklik olarak değerlendirilmektedir. İlçemizde, Spor tesisleri, bahçe ve park gibi sosyal tesislerin yapılarak hizmete sunulmasının, İlçenin sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
İlçemizde 21 adet Çay Ocağı, 5 adet Lokanta, 2 Bilardo Salonu, 7 İnternet Kafe, 5 Pastane bulunmaktadır. Pınarbaşı kasabasında 6 adet kahvehane mevcuttur. İlçemizde oyunlu kahvehane ve içki satışı yapılan yer bulunmamaktadır.

İlçedeki çay ocağı sayısının çokluğu bir bakıma, ilçedeki işsizlerin de sayısı hakkında iyi bir göstergedir.

Gelir düzeyi çok düşük olan ilçemizde 2022 sayılı yasaya göre aylık alan 2.904 kadar yaşlı ve sakat vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız