Pages

Ads 468x60px

27 Aralık 2012 Perşembe

Gölbaşı İlçesi 10


GÖLBAŞI İLÇE MEYVECİLİK
MEYVECİLİK;
İlçemizin tarımsal yapısı içerinde meyvecilik önemli bir yer tutmaktadır. Bağcılık , Antepfıstığı , Kayısı, Elma,Kiraz,Ceviz,Trabzon Hurması yetiştiriciliği önemli faaliyet dallarındandır. Tarımsal işletmelerde arazi varlığının düşük miktarlarda ve ortalama işletme genişliğinin küçük olması çiftçiyi diğer tarımsal faaliyet alanlarına göre daha karlı bir faaliyet olan meyveciliğe yönlendirmektedir.
Türkiye genelinde meyve üretimi yapılan alanlar tarım alanlarının %5 ‘ini oluşturmaktadır.İlçemizde ise bu oran %38,93 ‘dir.Meyvecilik yetiştirilmesinde ilçemizin uygun iklim koşuluna sahip olması ve çiftçilerimizin meyveciliğe daha çok önem vermesi nedeniyle Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çeşitli meyve fidanı ve yetiştiriciliği projeleri ile sistem projeleri yapılmaktadır.Bu projeler ilçemiz meyve yetiştiriciliğine büyük katkı sağlayacaktır.
Başlıca Meyve üretim tablosu aşağıya çıkartılmıştır

ÜRÜNLER
ALAN(Da.)
Antep Fıstığı(Kırmızı Kabuklu)
34.835,641
Üzüm Kurutmalık(Çekirdekli)
22.845,291
Üzüm sofralık (Çekirdekli)
13.031,54
Elma
2.090,902
Ceviz
1.417,559
Trabzon Hurması
812,026
Kayısı
698,024
Kiraz
295,743
Nar
230,707
Şettali
91,689
İncir
82,936
Armut
45,716
Ayva
36,001

Yeşilova, Balkar, Meydan, A.Azaplı, Karabahşılı, Cankara, Savran, Yaylacık, Hamzalar, Harmanlı köylerimizde yoğun olarak meyvecilik yapılmaktadır.
SEBZECİLİK:
Türkiye genelinde tarım alanlarının %3 ünde sebze üretimi yapılırken İlçemizde de tarım alanlarının %1 ’inde sebze üretimi yapılmaktadır.
Başlıca sebze üretim tablosu aşağıya çıkartılmıştır
ÜRÜNLER

ALAN (Da.)
Domates
870,891
Biber
196,497
Kavun
186,314
Karpuz
77,129
Fasulye
49,826
sarmısak
45,912
Soğan
30,389

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız