Pages

Ads 468x60px

25 Aralık 2012 Salı

Gerger İlçesi 4


1- İlçe dağlık bir arazi bölgesinde kurulmuştur. Ova ve düz arazi yeterince yoktur. Bu nedenle fazla tarımsal ürün üretilmemektedir.
2- İlçenin başka yerlere ulaşım bağlantısı yok denilecek durumdadır.
3- İlçe sadece el sanatlarında bir gelişme hareketi içindedir.
4- Hayvancılık potansiyeli yeterli değildir. Hayvancılık potansiyelini engelleyen İlçenin %30'luk kısmının orman sahası olmasıdır.

5- Eğitim düzeyinin düşüklüğü yapılan çalışmalarda etkili sonuç alınmasını engellemektedir.
İlçe ekonomisinde en ağırlıklı sektör tarımdır. Küçük atölyeler dışında (Demirci,Elektrikçi,Kaynakçı...) sanayi kuruluşu yoktur.
İlçemizde Ziraat Bankası Şubesi, 23 S.S.Koop., su ürünleri kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar derneği de bulunmaktadır. Fuar, sergi, panayır, vb. faaliyetler bulunmamaktadır.

İlçemize turizme dayalı ekonomik girdi hemen hemen hiç yoktur. Aslında turistik önemde birkaç yer olmasına karşılık özellikle yol sorununun halledilemeyişi potansiyel yaratılmasını engellemektedir.
İlçemizin güneyinde sarp kayalıklar üzerinde kurulu bulunan BERBER KALESİ, İlçemiz kuzeyinde KÜRDEK ve HACIBAZ dağ ve doğusundaki Eskikent köyü turistik önem taşımaktadır.
Nemrut Dağı'nın da İlçemize turistik yönden kazandırdığı hiç bir şey yoktur. Daha çok Kahta İlçesi bundan yararlanmaktadır.

İlçe ekonomisine katkıda bulunmak üzere 2004-2005 yılında S.Y.D.V. ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile toplam 11 yerleşim biriminde halıcılık faaliyetleri sonucu Toplam 17 usta öğretici nezaretinde 260 kursiyer çalışmakta idiler yılık olarak 1028,14 m² lik halı üretilmiştir. Üretilen halıların pazarlaması ABD’ye ÖZKENT şirketi tarafından pazarlanması yapılmaktadır. Üretimi yapılan halıların metre karesi dolara endekstir. 2004 yılında üretilen halılardan İlçe ekonomisine 103.527.000.000. Tl. Katkı olmuştur.
Gerger Göl Manzarası
3816 Sayılı Kanundan yararlanmak için yasanın kanunlaşmasından itibaren müracaatta bulunanlara yeni sisteme göre 19.485 kişiye yeşil kart verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız