Pages

Ads 468x60px

28 Aralık 2012 Cuma

Kahta İlçesi 8

Karakus Kumulusu
İlçemizdeki turizm potansiyelinin artırılması, iç turizmin canlandırılması, ilçedeki istihdamın arttırılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması amaçları doğrultusunda 1993 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ilk ve tek Uluslararası etkinliği olan Uluslararası Kahta Kommagene Festivali tertiplenmeye başlanmıştır.

Kommagene Medeniyetinin adıyla tertiplenen ve geleneksel hale getirilen festival kapsamında ulusal ve uluslararası kültürel, sportif, akademik etkinliklerin sergilenmektedir. Festivalde yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde sergilenen etkinlikler ilçe, bölge ve ülke tanıtımına önemli katkı sağlamaktadır.
Yeni Kale 2
İlçemizin yıllık turizm potansiyelinin sonucu olarak turizmden elde edilen gelir, ilçe ekonomisine yansımakta ve değişik hizmet alanlarına katkılar sağlaması, ilçemizdeki ekonomik hareketi canlandırmaktadır. 2005 yılı sonu itibariyle ilçemizi toplam 22.970 yerli ve 15.948 yabancı olmak üzere 38.918 turist ziyaret etmiştir.
A l t ı n E l m a Ö d ü l ü
Nemrut Dağı, 3. Uluslararası Nemrut Kommagene Festivaline katılan (1995) ATURJET (Türkiye Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği) ile FİJET (Uluslar arası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu) yetkililerince Turizmin Oskarı sayılan ALTIN ELMA ödülüne (Golden Apple Awards) aday olarak gösterilmiş, uluslararası turizm arenasında gösterilen çabalar sonucu 2004 yılında ALTIN ELMA ÖDÜLÜ NEMRUT’A verilmiştir. Bu ödül Adıyaman Müzesinde sergilenmektedir.
Arsemia Heykeli Kahta Adiyaman
A r k e o l o j i k A r a ş t ı r m a l a r
1881 yılında Nemrut Dağındaki eserlerin keşfiyle başlayan bilimsel araştırmalar, belli aralıklarla 1985 yılına kadar devam etmiş, çalışmalarda müzelerin babası Osman Hamdi Bey, Alman, ABD ve Türk Bilim Adamları yer almışlardır.
2001 – 2003 yılları arasında Hollanda’da kurulu Uluslararası Nemrut Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durdurulmuştur.
İlk kez Bakanlık bütçesinden finanse edilen ve ODTÜ tarafından yürütülen Nemrut – Kommagene koruma- geliştirme projesi 2006 yılında başlamış ve devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız