Pages

Ads 468x60px

28 Aralık 2012 Cuma

Kahta İlçesi 5


KAHTA İLÇE EKONOMİ
EKONOMIK HAYATIN GELIŞIMI

İlçenin, daha önceleri karasal olan ikliminin Atatürk Barajının etkisiyle değişerek, Akdeniz iklimine yakın bir özellik göstermesi, tarım faaliyetlerin çeşitlenmesine imkan sağlamış, ilçenin ekonomik yönden kalkınmasına vesile olmuştur. Ancak, 1990 yılından sonra Kâhta – Diyarbakır arası ulaşımı sağlayan köprünün baraj suları altında kalması ilçenin stratejik öneminin azalmasına neden olmuş ve ilçe ekonomik yönden olumsuz bir şekilde etkilenmiştir.

KAHTA İLÇE TARIM

İlçemizin genel nüfusunun yaklaşık % 85’i tarımla iştigal etmektedir. İlçemiz tarımsal yönden büyük bir potansiyele sahiptir. Tarımda kullanılan araziler çok geniş bir coğrafyaya yayıldığından, değişik ürün desenleri üzerinde tarımsal faaliyetlerde bulunulmaktadır. Düz olan kısımlarda hububat tarımı, sebzecilik, pamuk yetiştiriciliği, bakliyat yetiştiriciliği, yem bitkileri yetiştiriciliği, bahçe bitkileri yetiştiriciliği ve diğer endüstri bitkileri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Atatürk Baraj Gölünün çevresinde bulunan araziler elektropomp tesisleriyle sulanarak pamuk ve diğer sulu şartlarda yetiştirilebilen ürünler yetiştirilmektedir.


KAHTA İLÇE TICARET
İlçemizdeki Kurumlar Vergisi Mükellef Sayısı 191, Sermaye Şirketleri 154, Diğerleri 27, Gerçek Usul Gelir Vergisi Mükellef Sayısı 1017, Basit Usul Gelir Vergisi Mükellef Sayısı 1519 ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Mükellef Sayısı 5108 olup, 2005 yılından 2007 yılına kadarki tahakkuk ve tahsilat tutarları ile tahsilat oranları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız